deschide/inchide Contact

Contacteaza-ne la Telefon

0371 077 048
0729 083 121


Trimite-ne un email

apasa aici si iti vom raspunde in cel mai scurt timp posibil


Retele sociale

     

Servicii de retelistica

Reteaua de calculatoare reprezinta un ansamblu de calculatoare interconectate prin intermediul unor medii de comunicatie, asigurandu-se in acest fel utilizarea in comun de catre un numar mare de utilizatori a tuturor resurselor fizice (hardware), logice (software si aplicatii de baza) si informationale (baze de date) de care dispune ansamblul de calculatoare conectate.

Cablarea structurata a unei retele de calculatoare ofera fundatia pentru dezvoltarea unui sistem informatic profesional.

 

  • Cablari structurate bazate pe cupru

Cablarea structurata reprezinta un set de standarde ce determina modalitatea de instalare a cablurilor ce intra in componenta retelelor de date sau voce din centre de date, birouri sau cladiri.

Curentul actual urmareste evoluarea standardelor in vederea furnizarii de suport pentru retele de mare viteza (Gigabit Ethernet) si definirii tipurilor de cabluri si dispozitive de conectare Cat.5e si Cat.6.

 

  • Cablari structurate bazate pe fibra optica

Fibrele optice sunt folosite pentru transmiterea de semnale luminoase pe distante mari. Partile componente ale fibrei sunt: miez (centrul fibrei prin care circula lumina), invelis optic (material optic care inveleste miezul si care reflecta total lumina), invelis protector (invelis de plastic care protejeaza fibra de zgarieturi si umezeala).

 

  • Solutii speciale de cablare structurata

Solutiile de tip Fiber-to-the-Desk au devenit din ce in ce mai solicitate datorita transferului mare de date oferit. Astfel costul superior al acestor retele este compensat de viteza mare de transfer, durata de viata prelungita precum si posibilitatea de utilizare in cazul aparitiei unei tehnologii superioare

 

  • Retele de tip wireless

Retelele de tip wireless au cunoscut o dezvoltare semnificativa pe plan mondial, ele reprezentand o solutie alternativa legaturilor terestre. Conexiunile fara fir devin tot mai populare, deoarece ele rezolva probleme ce apar in cazul cand avem mai multe cabluri. Avantaje evidente, cum ar fi: mobilitate, flexibilitate, simplitate in instalare, costuri reduse de intretinere si scalabilitate au impus retelele wireless ca o solutie tot mai mult utilizata.


Reparatii Laptop Acer, Reparatii Laptop Asus, Reparatii Laptop Compaq, Reparatii Laptop Dell, Reparatii Laptop Fujitsu, Reparatii Laptop Gigabyte, Reparatii Laptop HP, Reparatii Laptop IBM, Reparatii Laptop Lenovo, Reparatii Laptop Sony Vaio, Reparatii Laptop Toshiba