deschide/inchide Contact

Contacteaza-ne la Telefon

0371 077 048
0729 083 121


Trimite-ne un email

apasa aici si iti vom raspunde in cel mai scurt timp posibil


Retele sociale

     

Tendinte ale pietei de externalizare IT

Activitatile IT reprezinta in prezent centrul de interes al companiilor de succes. Fara un management adecvat al acestora, dezvoltarea consolidata a firmelor poate fi incetinita.  Poate de aceea, mai mult de jumatate din companiile din Europa si-au externalizat activitatile IT, in timp ce 40% isi propun sa aplice aceasta strategie pana la sfarsitul anului. Aceste concluzii se regasesc in raportul celor de la Gartner, ce a inclus 206 companii europene.

Vestile nu fac decat sa ne confirme ceea ce am observat si noi in practica. O alta tendinta observata in piata consta in majorarea bugetului alocat externalizarii serviciilor IT, in timp ce cheltuielile pentru activitatile interne de IT se diminueaza treptat. De vina pentru acest comportament este criza economica, ce inca nu si-a incheiat prestatia. Externalizarea serviciilor IT, si nu numai, ofera companiilor, indiferent de stadiul de dezvoltare la care se afla, sa iti continue trendul crescator din anii in care nimeni si nimic nu prevestea prabusirea burselor si a economiei la nivel mondial.

In mod deosebit, companiile mai mici, cu bugete mai reduse, se indreapta cu pasi increzatori spre externalizare, numarul acestora crescand simtitor fata de anii trecuti. Motivele acestei schimbari de orientare sunt simple:optimizarea costurilor, o echipa de specialisti ce sunt alaturi de tine in orice moment, sustinerea dezvoltarii afacerii tale si, nu in ultimul rand, utilizarea timpului economisit pentru activitatile de core business. Cine nu isi doreste sa mai reduca din responsabilitatile sale si sa isi aloce timpul pentru gasirea si implementarea strategiei adecvate acestor conditii? Multi manageri din Romania au inteles ca apelarea la serviciile de outsourcing IT ii ajuta la imbunatatirea profitabilitatii, alaturi de o dezvoltare sustinuta datorita echipei de profesionisti de care beneficiaza.

Companiile medii si mari aleg sa isi externalizeze departamentul de IT pentru a se bucura de garantia informatiei, punand pe un loc secund reducerile de cost ce se obtin. Managerii inteleg ce ar insemna pierderea datelor din cauza lipsei experientei sau specializarii angajatului intern  IT si masoara beneficiile obtinute in urma externalizarii activitatilor IT in termeni de evitare a pierderilor. V-ati gandit vreodata ce ar inseamna pentru compania dumneavoastra nefunctionarea infrastructurii IT pentru o zi? Daca raspunsul dat cuprinde doar lipsa de activitate a firmei, incercati sa il transformati in pierderi si veti intelege avantajul major pe care vi-l ofera externalizarea serviciilor IT.

Viziunea managerilor asupra beneficiilor, ce le vor obtine in urma externalizarii IT, s-a schimbat, lucru de inteles daca tinem cont de gradul de incertitudine si neincredere ce a alimentat criza economica. In prezent, managerii isi doresc siguranta si garantia datelor, fara de care nu si-ar mai putea desfasura activitatea, reusind in acest fel sa evite posibile pierderi, ce de cele mai multe ori sunt ireversibile sau implica costuri de recuperare destul de mari.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Reparatii Laptop Acer, Reparatii Laptop Asus, Reparatii Laptop Compaq, Reparatii Laptop Dell, Reparatii Laptop Fujitsu, Reparatii Laptop Gigabyte, Reparatii Laptop HP, Reparatii Laptop IBM, Reparatii Laptop Lenovo, Reparatii Laptop Sony Vaio, Reparatii Laptop Toshiba